Foto: Pixabay

Samsung prodao više od 50% svih 5G telefona 2019. godine

Foto: Pixabay
Južnokorejski proizvođač pametnih telefona Samsung je 2019. godine prodao 6,7 miliona Galaxy S10 i Galaxy Note 10 Plus uređaja koji imaju mogućnost za 5G internet, što je daleko iznad očekivanje te kompanije.

To znači da je Samsung za sada prodao svaki drugi telefon koji podržava prenos podataka poslednje generacije, navodi se u saopštenju.

Iako navedena cifra ne izgleda impresivno u odnosu na globalno tržište pametnih telefona, obzirom da čini samo 1% svih prodatih telefona, Samsung je očekivao da do kraja godine proda svega četiri miliona ovakvih uređaja.

Očekuje se da će 2020. biti zanimljiva godina za rast 5G tržišta, zato što će, za razliku od telefona proizvedenih prethodne godine koji su 5G tehnologiju imali samo na pojedinim, najskupljim modelima, novi sistem biti ugrađen u većinu Android uređaja.

Naravno, dodatna podrška za 5G tehnologiju će verovatno značiti i veliki broj novih konkurenata za Samsung u 2020. godini - uključujući i glasine o 5G iPhone uređaju - što znači da će podela na tržištu u godini pred nama izgledati znatno drugačije, prenosi portal The Verge.

PROČITAJTE JOŠ:


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara