Sicilija izdvojila 50 miliona evra za privlačenje turista

Foto: Pixabay

Sicilija je odvojila 50 miliona evra za privlačenje turista posle ukidanja mera izolacije i otvaranja granica, i planira brojne pogodnosti za njih, piše magazin Forbes.

Nova ponuda regionalnih vlasti da privuče turiste koji su već napravili rezervacije za ovu godinu uključuje i besplatne posete muzejima i arheološkim lokacijama.

Sicilija će sa realizacijom planova početi nakon otvaranja granica Italije. U ponudi će biti vaučeri za popust na dolazak avionom, besplatne ulaznice za muzeje i besplatna noćenja.

"Sicilija je odvojila 50 miliona evra za turističke popuste na letove, posete muzejima i atrakcijama. Na svaka tri noćenja, jedno će biti besplatno. Za popuste i poklone će biti dostupno 400 000 vaučera, kako bismo podstakli turiste koji uprokos strahu od koronavirusa odluče da dođu na ostrvo", rekao je regionalni direktor za turizam Sicilije Manlio Mesina.

Besplatna noćenja finansiraće regionalni odsek za turizam, a vaučeri će biti plaćeni unapred za turističke pakete koji uključuju rezervacije u hotelima, turističke obilaske i karte za pozorišne predstave. Vaučeri će biti besplatno podeljeni turistima koji budu proveli tri noći na Siciliji, uz besplatno četvrto.

Kriza u turističkom sektoru Italije pogodila je agencije za nekretnine i planiranje događaja, restorane, barove, kompanije za iznajmljivanje čamaca, plaže i hotele.

Pogođeni su i prodavnice i radnici, posebno sezonski, turistički vodiči i agencije. Procenjuje se da je turistički sektor Sicilije od 10. marta do sada pretrpeo gubitke veće od 982 miliona evra

U drugoj fazi plana za upravljanje krizom zbog koronavirusa, Italija će 4. maja će barovima i restoranima dozvoliti usluge „za poneti“, a veleprodaja, proizvodnja i građevinski sektor počeće da rade.

Prodavnice, muzeji i biblioteke počeće da rade od 18. maja, a kasnije tokom meseca restoranima će biti omogućen rad punim kapacitetom, pod uslovom da gosti i osoblje nose maske i izbegavaju velika okupljanja.

Posle 1. juna otvoriće se i berbernice, saloni lepote, centri za masažu i slične usluge. Još se ne zna kada će škole početi da rade.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara