Foto: Wikimedia/Михајло Анђелковић

Slovenački sud potvrdio odluku o oduzimanju akcija Merkatora

Foto: Wikimedia/Михајло Анђелковић
Okružni sud u Ljubljani odbio je žalbu Agrokora na rešenje slovenačke Agencije za zaštitu konkurencije, kojom je hrvatskom posrnulom koncernu privremeno oduzeo akcije Merkatora. 

Agrokor je u saopštenju "izrazio žaljenje" zbog odluke i najavio da će se za poništenje rešenja boriti svim raspoloživim pravnim sredstvima. 

"Budući da obrazloženje odluke [Okružnog suda] nije uverljivo i [da je] pravno neutemeljeno, Agrokor i dalje ima stav da je odluka Agencije neustavna, arbitrarna i nezakonita te da je Agencija prilikom donošenja odluke o privremenom oduzimanju deonica grubo kršila pravila postupka", navodi se u saopštenju.

Fortenova grupa, naslednica propalog Agrokor, prošlog meseca je  saopštila da je slovenačka Agencija za zaštitu konkurencije akcije Merkatora odustala kao jemstvo zbog  kazne u iznosu od 53,9 miliona evra koju je slovenački regulator izrekao još u septembru.

Kazna je izrečena zbog toga što koncern nije prijavio kupovinu preduzeća Costella 2016. godine.

Od ukupno 159 kompanija koncerna Agrokor oko 45 je bilo nesolventno. Protiv Ivice Todorića podignuta je optužnica u septembru zato što je navodno oštetio taj koncern za 1,25 miliona evra, što on negira.

PROČITAJTE JOŠ:


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara