Ilustracija FOTO: Pexels

Smene direktora u Gugl-u nakon pritužbi zaposlenih

Ilustracija FOTO: Pexels
Bivši Gugl rukovodioci Erik Šmit i Dajan Grin napuštaju odbor direktora ove kompanije. 

Guglova matična kompanija Alphabet Inc izjavila je u utorak 30. aprila, da će bivši predsednik i izvršni direktor Erik Šmit i bivša CEO Gugl Dajan Grin napustiti upravu kompanije, prenosi PC Press.

Robin Vašington, glavni finansijski direktor biotehnološke firme Gilead Sciences Inc, pridružiće se odboru.

PROČITAJTE JOŠ:

Ove promene u bordu prate skandali vezani za Gugl način postupanja u slučajevima seksualnog zlostavljanja i drugih situacija koje su navele zaposlene i akcionare da dovedu u pitanje nadzor odbora. Šmit, koji je deceniju imao značajnu ulogu u rastu Gugl-a, ostaće tehnički savetnik Alphabet-a. Pre godinu dana je odstupio sa funkcije predsednika. Nastaviće rad u vladinim savetodavnim odborima za tehnologiju i baviti se podučavanjem.

Greene nije odgovorila na zahtev za komentar. 

Gugl je unajmio veterana Oracle Corp-a Thomasa Kuriana da predvodi njegovu klaud kompjutersku jedinicu pred kraj prošle godine. Vašington je bila izvršni direktor Gileada već oko 11 godina i pre toga je radila u kompanijama za softver, rečeno je u Alphabet-u.

Hiljade zaposlenih u Gugl-u u poslednjih nekoliko meseci pozvalo je kompaniju da promeni korporativno upravljanje nakon što je priznala greške u procesuiranju navoda o lošem ponašanju u seksualnom ponašanju i drugih pritužbi zaposlenih. Višestruke tužbe akcionara protiv odbora i izvršnih direktora koje proizlaze iz tih slučajeva takođe su zahtevale izmene pravila odbora i kompanija.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara