Spajaju se Podgorička i Crnogorska komercijalna banka

Foto: Pixabay

Spajanje dve finansijske instucije iz Crne Gore, Podgoričke banke i Crnogorska komercijalne banke (CKB), biće završeno 11. decembra, preneo je portal Biznis.rs.

"U cilju profesionalnog i krajnje transparentnog načina rešavanja pitanja optimizacije broja zaposlenih, tom projektu smo pristupili strateški i možemo saopštiti da će do 200 radnika biti u prilici da ostvari prava iz kolektivnih ugovora obe banke i dobije odgovarajuće otpremnine. Većina tih kolega ostaće zaposleno u banci sve do momenta spajanja banaka", naveli su iz CKB.

Od tog momenta, kako se navodi, integrisana banka će poslovati pod nazivom Crnogorska komercijalna banka Podgorica, kao članica mađarske OTP Grupe.

Projekat spajanja traje od jula 2019. godine kada je CKB, članica OTP, kupila 90,56 odsto akcija Societe, koja je nakon toga promenila ime u Podgorička banka.

CKB banka je još krajem prošle godine najavila da će u budućoj banci raditi oko 530 zaposlenih. Brojne filijale Podgoričke banke, kako su rekli u CKB, biće zadržane u okviru nove CKB mreže.

Nakon spajanja, CKB će imati 35 filijala, što je više nego ranije, dodaje se u informaciji.

STRANCI U CRNOGORSKIM BANKAMA ČUVAJU OKO POLA MILIJARDE EUR

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara