Donald Tramp @WhiteHouse

Sramno je šta se događa u Venecueli - dug, uništenje i glad

Donald Tramp @WhiteHouse
Predsednik SAD Donald Tramp je ponovio da su "sve opcije na stolu" kako bi se venecuelanski predsednik Nikolas Maduro oborio s vlasti.

"Sve opcije su na stolu. Sramno je šta se događa u Venecueli - dug, uništenje i glad", rekao je Tramp novinarima u Beloj kući.

Tramp je to izjavio u prisustvu brazilskog predsednika Žaira Bolsonara, koji podržava američku kampanju pritiska na Madurovu vladu.

SAD i više od 50 drugih zemalja, među kojima i Brazil, priznali su opozicionog lidera Huana Gvaida kao predsednika Venecuele, nakon što se on u januaru na mitingu proglasio predsednikom.

Da bi pojačao pritisak, Vašington je uveo Venecueli ekonomske sankcije i odobren je embargo na naftu, ključni venecuelanski izvozni proizvod, koji će stupiti na snagu 28. aprila.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe, na meti sankcija se našla i venecuelanska državna rudarska kompanija i njen predsednik.

Tramp je najavio i da će u petak o Venecueli razgovarati s liderima Bahama, Svete Lucije, Jamajke, Haitija i Dominikanske Republike.

Karipske države duži niz godina imaju koristi od programa koje je započeo pokojni venecuelanski lider Ugo Čaves, jer dobijaju naftu po povlašćenim cenama.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Eki

    Baš lepo kao brinu o drugim zemljama... bogatim naftom.