T-Mobile pokrenuo nezavisnu 5G mrežu u SAD

Pixabay

Američka tehnološka kompanija T-Mobile pokrenula je sopstvenu nezavisnu 5G mrežu preko teritorije SAD. Proširena mreža sada omogućava pokrivenost dodatnih 2.000 gradova i naselja, kao i bolju pokrivenost unutar zgrada, preneo je Telecompaper.

Organizovana je reklamna kampanja kako bi se obeležio uspeh. Naime, iznad malog grada Lisbona u Severnoj Dakoti održan je lajt-šou gde je na nebu ispisano “5G is here“ pomoću dronova. Ima planova za slične događaje u budućnosti, dok se kompanija priprema za širu pokrivenost na teritoriji SAD od svojih rivala AT&T i Verizon.

Nezavisni 5G označava početak osnovne mreže koja se ne oslanja na prethodno uspostavljenu LTE mrežnu arhitekturu. Kompanija takođe navodi da opseg od 600 MHz može učiniti više, sa mogućnosti pokrića stotine kvadratnih milja sa jednim tornjem, kao i prodiranjem dublje u zatvorene prostore.

Odložena aukcija za prodaju 5G spektra u Srbiji

T-Mobile je ukupno povećao svoju 5G mrežu za 30 odsto, i trenutno pokriva površinu od 1,3 miliona kvadratnih milja u više od 7,500 gradova i naselja širom države.

Osnova za mrežu napravljena je u saradnji sa kompanijama Cisko i Nokija, a radio infrastruktura sa kompanijama Nokija i Erikson. Kompanije OnePlus, Qualcomm i Samsung pomogle su kod osiguranja mogućnosti za povezivanje trenutnih uređaja na SA 5G mrežu uz ažuriranje softvera, u zavisnosti od kompatibilnosti.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara