Foto: Pixabay

Tehnološke firme se bore protiv lažnih vesti o koronvirusu

Foto: Pixabay
Kompanija Fejsbuk (Facebook) je saopštila da će preduzeti dodatne mere kako bi sprečila da se lažne vesti o koronavirusu šire na njihovim platformama, kao i da će Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) i pojedinim ministartvima zdravlja omogućiti besplatno oglašavanje o epidemiji.

Konkretnije, ekipe Fejsbukovih saradnika koja na svetskom nivou proveravaju tačnost navoda na društvenim mrežama će obaveštavati kompaniju o lažnim vestima, nakon čega će ona ograničavati njihovo širenje.

Fejsbuk je takođe najavio module za promovisanje tačnih i blagovremenih informacija na news feed-ovima pojedinačnih korisnika.

I druge tehnološke firme iz Silicijumske doline su najavile da će preduzeti korake protv "fejk njuza", tako da je YouTube počeo da ljudima koji pretražuju "koronavirus" i slične izrazeupućivati na proverene izvore, prenosi portal Axios

Gugl i Tviter su takođe prilagodile svoje rezultate pretrage tako da ukazuju na najnovije vesti, podsećanje da se situacija konstantno menja, ali i proverine informacije na lokalnom jeziku kada korisnici pretražuju izraze povezane sa virusom.

PROČITAJTE JOŠ:


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara