Tesla naglo povećala cene svojih solarnih crepova

Foto: Pixabay

Kupci Teslinih solarnih krovova (Solar Roof) kažu da je kompanija iznenada povećala cene, pa su neki od mušterija koji su već potpisali ugovore dobijali svoje narudžbine skuplje i za 70 odsto, piše Biznis insajder.

Jedan kupac Teslinog solarnog krova potpisao je u februaru ugovor za krov koji košta 35.000 dolara plus 30.000 za bateriju. Isti kupac je kasnije dobio imejl u kojem mu je rečeno da će dobiti novi ugovor sa povišenom cenom od 75.000 dolara plus 35.000 za bateriju, što je povećanje od 69 odsto.

Teslina instalacija solarnih panela jedan je od većih poslovanja koje kompanija obavlja. Trenutno nudi dva proizvoda, redovne solarne panele koji idu na krov i takozvani „Solarni krov“ koji zamenjuje crepove solarnim ćelijama.

"Povećali smo cenu Solar Roof-a i dodali prilagođavanja za individualnu složenost krova", navodi se u imejlu. Dodaje se da će kupac moći da otkaže narudžbinu i povrati depozit, i da će Tesla "davati prednost kupcima na osnovu redosleda kojim prihvataju njihove ažurirane sporazume".

Neki od ovih kupaca potpisali su ugovore pre više od godinu dana i čekali su instalaciju, pre nego što im je rečeno da će morati da plate više novca.

Kompanija još uvek nije objasnila iznenadni skok cena.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara