Tesla: Prošle godine prodato pola miliona električnih automobila

Foto: Pixabay

Kompanija Tesla je planirala da proda 500.000 vozila u 2020. godini, a poslovnu godinu je završila tik ispod postavljenih ciljeva, isporučivši 499.550 vozila, ili 99,91 odsto željene cifre, piše The Verge.

Međutim, kompanija je rekla da bi konačni broj postignut u poslednjem kvartalu mogao da varira i do 0,5 odsto, pa je moguće da će preći sopstveni cilj nakon konačnih rezultata, koji se očekuju krajem januara.

U svakom slučaju, Tesla je prodala više vozila u poređenju sa konkurentskim proizvođačima električnih vozila, poput kineskog BID-a ili nemačkog Folksvagena.

Tesla je u prvom kvartalu 2020. isporučila 88.400 vozila, a u drugom 90.650. U oktobru je kompanija rekla da je isporučila 139.300 vozila tokom trećeg kvartala, nešto bolje nego što su berze očekivale.

Osnivač kompanije Ilon Mask je svojevremeno predviđao da će Tesla isporučiti milion vozila do 2020. godine. Ali kasnije se predomislio nakon što je kompanija naišla na probleme prilikom proizvodnje prvog električnog automobila za najšire tržište, Modela 3.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.