TikTok prešao milijardu korisnika mesečno

Pixabay

Društvena mreža TikTok dostigla je milijardu aktivnih korisnika na mesečnom nivou. TikTok je do te brojke došao godinama pre nego što su to prethodno uspeli Instagram i Fejsbuk, što tu platofrmu za deljenje kratkih video sadržaja čini jednom od najbrže rastućih, prenosi Forbes.

Samo pre godinu dana budućnost TikToka bila je neizvesna zbog zabrane korišćenja koju je uvela administarcija bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Samo pet godina je TikToku trebalo da dostigne milijardu korisnika na mesečnom nivou. To je  brže od mnogih konkurentskih društvenih mreža.

Ove godine američki influenseri zaradiće preko tri milijarde dolara

Fejsbuk, koji je ove godine saopštio da ima 2,8 milijardi aktivnih mesečnih korisnika, do jedne milijarde korisnika je došao 2012. godine. To je osam godina nakon što je ova društvena mreže osnovana. 

TikTok "izgurao" Fejsbuk mesindžera

Instagram koji je u vlasništvu Fejsbuka, trenutno ima preko milijardu korisnika, prema podacima tog sajta. Milijardu korisnika na mesečnom nivou Instagram je dostigao 2018. godine, osam godina nakon što je lansiran. 

Jujtjub navodi da ima preko dve milijarde aktivnih korisnika, a da je brojku od jedne milijarde prešao u 2013. godini, nakon osam godina postojanja. 

Tviter koji je osnovan 2006. godine nikada nije dostigao milijardu aktivnih mesečnih korisnika. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.