FOTO: Pixabay

Tinejdžer osvojio tri miliona dolara, postao Fortnajt šampion

FOTO: Pixabay

Američki gejmer Kajl Girsdorf, koji igra pod nadimkom Buga, postao je prvi svetski prvak u onlajn video igri Fortnajt (Fortnite), osvojivši nagradu od tri miliona dolara kao šesnaestogodišnjak.

Finale svetskog prvenstva igrano je na američkom teniskom stadionu Artur Eš, na kom se inače igra US Open, javlja Dojče vele.

Međutim, kao što se vidi na snimku, atmosfera bila znatno vrelija nego tokom teniskih mečeva:

Svetsko prvenstvo u Fortnajtu, igri u kojoj se do sto igrača istovremeno bori međusobno dok ne ostane samo jedan, bilo je prvo ovakvo takmičenje do sada.

Ukupan nagradni fond iznosio je čak 30 miliona američkih dolara, a prva nagrada od tri miliona gotovo je jednaka nagradi koju je prošle godine dobio Novak Đoković kada je osvojio US Open na istom stadionu (3,85 miliona).

Fortnajt se pojavio 2017. godine i brzo postao fenomen, privlačeći oko 125 miliona igrača za godinu dana i zarađujući stotine miliona dolara svakog meseca.

Svetsko prvenstvo organizovala je kompanija Epic Games koja je kreirala Fortnajt, a organizacija je koštala oko 100 miliona dolara. Samo kvalifikacije trajale su 10 sedmica.

Svetsko tržište igara jedno je od najbrže rastućih na svetu, a očekuje se da će do 2025. godine imati godišnji obrt od 300 milijardi dolara.

Fortnajt je svojim tvorcima prošle godine donosio zaradu od 300 miliona dolara svakog meseca.

PROČITAJTE JOŠ:

Zarađuje 500.000 dolara mesečno igrajući „Fortnajt"

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara