Tojota pravi vizire za američke bolnice

Foto: Bertel Schmitt (Wikimedia)

Japanski proizvođač automobila Tojota počeće sa proizvodnjom zaštitnih vizira za bolnice u SAD, a radi i na proizvodnji respiratora i zaštitnih maski, prenosi japanski list Japan Times.

Kompanija je saopštila da će aktivirati fabrike u blizini bolnica u američkim državama Indijana, Kentaki, Mičigen i Teksas, koje su ranije prestale sa radom, kako bi za bolnice snabdela zaštitinim vizirima. Kako piše Japan Times, Tojota je sa najmanje dve kompanije u poslednjoj fazi pregovora oko proizvodnje respiratora, a traži i partnere za proizvodnju zaštitnih maski. 

„Pošto naše fabrike ne rade a naši prodavci su fokusirani na usluživanje klijenata, spremni smo da doprinesemo našom stručnošću i znanjem kako bi pomogli da se tržište što pre snabde medicinskim materijalima i opremom, neophodnim za borbu protiv koronavirusa“, saopštio je Tojotin novi šef operacija u SAD Ted Ogava.

Tojota je najnoviji u nizu proizvođača automobila u SAD koji je proizvodnju usmerio na pomoć u sprečavanju širenja koronavirusa. Ranije su se američki Ford, Dženeral Elektrik i 3M udružili da bi proizvodili medicinsku opremu, a Dženeral motors radi na proizvodnji respiratora u postrojenju u Indijani.

Osim tih kompanija, Fijat Krajsler je postavio cilj da u svojoj fabrici u Kini mesečno proizvede milion maski za američke zdravstvene radnike. Američki auto proizvođač Tesla je već donirao maske i respiratore, a održao je i razgovore sa kompanijom za medicinsku opremu Medtronik (Medtronic PLC), kako bi joj pomogao u povećanju proizvodnje.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.