Tviter uvodi novu funkciju, "brojač objava"

Foto: Pixabay

Tviter je u nedavnoj analizi otkrio da veoma mali broj njegovih korisnika proizvodi najviše sadržaja, preneo je Independent. Zbog toga trenutno testira novu opciju koja će pratiti broj tvitova korisnika na mesečnom nivou.

Brojač mesečnih tvitova, kako se navodi, tek je u fazi testiranja, a napravljen je kako bi korisnicima pomogao da odluče da li žele da prate nekoga.

Ta opcija najavljena je u junu, a kako BBC naglašava, sve je veći broj tviterovih korisnika kojima je stigla ta opcija.

Tviter uvodi opcije video-odgovora

Kompanija želi da sazna kako informacije o učestalosti objava tvitova mogu da utiču da korisnici odluče koje će naloge pratiti.

Uz pomoć novog brojača korisnici možda će odlučiti da ne prate naloge na kojima ne objavlju prečesto, kao i one na kojima se ništ ane objavljuje.

Nedavna studija pokazala je da je iznenađujuće mali broj korisnika tvitera odgovoran za veći deo sadržaja koji se svakog dana objavljuje na toj društvenoj mreži.

TVITER UVODI OPCIJU "NIJE SE DESILO"
TVITER OZNAČIO RTS, TANJUG, KURIR, POLITIKU KAO MEDIJE KOJI SARAĐUJU SA DRŽAVOM

Pew Research Center je 2019. godine otkrio da desetina korisnika Tvitera proizvodi četiri petine sadržaja.

Tviter je za 44 milijarde dolara nedavno želeo da kupi američki milijarder Ilon Mask, vlasnik kompanije Tesla koja se bavi proizvodnjom električnih automobila.

On od toga odustao, a kao razlog je naveo odbijanje uprave te kompanije da mu dostiavi broj lažnih naloga na toj društvenoj mreži.

Tviter je tužio Maska zbog odustajanja od kupovine, a Mask je protiv njih podneo kontratužbu čiji se sadržaj prema navodima Independenta, za sada drže u tajnosti.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.