Požar u Brazilu viđen iz svemira. FOTO: NASA

Tviteraši: Vlasnik kompanije Amazon da pomogne Amazoniji

Požar u Brazilu viđen iz svemira. FOTO: NASA

Dok u Brazilu i drugim zemljama Južne Amerike besne požari, korisnici društvene mreže Tviter pozivaju osnivača kompanije Amazon i najbogatijeg čoveka na svetu, Džefa Bezosa, da pomogne da se spasu prašume Amazonije.

Kako javlja portal Business Insider, tviteraši su počeli da apeluju na Bezosa, koji sa Amazonijom nema nikakve veze osim što mu je firma nazvana po reci Amazon.

Poruke da učine nešto povodom ekološke katastrofe upućene su na društvenoj mreži i liderima G7, uz korišćenje heštega #ActForTheAmazon, koji služi da bi se privukla pažnja na krizu.

Korisnici društvenih mreža smatraju da bi trebalo da iskoristi svoj uticaj da pomogne, a sugerisano je i da bi to bio odličan marketinški potez za kompaniju Amazon.

Bezos se do sada nije oglašavao povodom rekordnog broja požara u prašumi koju zovu „pluća sveta".

Prethodnih sedmica požari su privukli pažnju međunarodne javnosti, a poziv na delovanje objavili su, između ostalih, predsednik Francuske Emanuel Makron i premijer Kanade Džastin Trudo.

Nacionalni institut za svemirka istraživanja u Brazilu izneo je podatak da je od januara ove godine izbilo preko 72.000 požara na teritoriji ove južnoameričke zemlje, što je 85 procenata više nego u istom periodu 2018. godine.

Stručnjaci i aktivisti smatraju da odgovornost za požare snosi i administracija desničarskog predsednika Brazila, Žaira Bolsonara, koji podržava veštačko izazivanje požara radi krčenja zemljišta i njegove eksploatacije.

PROČITAJTE JOŠ:

Požar u Amazoniji, kako je nastao i koje su posledice?

Zbog požara u Amazoniji, moguća zabrana mesa iz Brazila

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara