Automobil budu'nosti FOTO: Flickr

'U budućnosti nećemo kupovati automobile i nećemo ih voziti'

Automobil budu'nosti FOTO: Flickr
Automobilska industrija će u naredne dve decenije da se okrene naglavačke. Nećemo više biti vlasnici automobila i nećemo ih voziti, kaže Mate Rimac.

"Auto koji se danas razvija biće na tržištu 2025. i prodavaće se do 2028. ili 2030. Nema više nekih velikih pomaka. Nećemo više biti vlasnici automobila i nećemo ih voziti. To vam govori zaljubljenik u automobilizam, ali to nije samo moje mišljenje nego konsenzus u industriji", rekao je vlasnik kompanije Rimac automobili na jednoj konferenciji.

Kaže kako automobili previše vremena stoje parkirani i nema smisla da ljudi budu vlasnici nečega što ne vozi 90 odsto vremena.

"Vozač vidi 100 ili 200 metara ispred sebe. Automobili koji će to raditi umesto nas biće puno bolji i videće sve, biti povezani s ostalim vozilima", dodaje Rimac i zaključuje da će sadašnji proizvođači automobile proizvoditi samo za kompanije kao što je Uber.

Rimac je govorio i o problemima s kojima se mlade kompanije suočavaju u Hrvatskoj.

"Najveći su problem talenti koje bismo želeli da zaposlimo. Nema ih. Moramo da ih privučemo spolja. Vrhunske stručnjake ne možete da privučete ni u kompanije ni u državu s platom od 10.000 do 15.000 kuna. Hajde vi recite u Hrvatskoj da je to mala plata, razapeće vas", kazao je Rimac, prenosi Index.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Milan

    Ja testiram komentar na androidu