FOTO: Pixabay

U ovim gradovima pušenje ubija i vaš budžet

FOTO: Pixabay

Melburn i Sindej u Australiji, Ouklend i Velington na Novom Zelandu, London i Edinburg su gradovi gde je najskuplje pušiti, prema nedavnoj anketi Dojče banke o životnom standardu i cenama širom sveta.

Dojče banka istražila je koliko košta paklica Marlboro cigareta u 55 gradova širom sveta, a osim Australije, Novog Zelanda i Ujedinjenog Kraljevstva, u top 10 su i gradovi iz SAD, Oslo u Norveškoj i Dablin u Irskoj.

U Melburnu i Sidneju cena pakle je oko 2.400 dinara, dok je u Ouklendu i Velingtonu oko 1.900, a u Londonu i Edinburgu paklica košta 1.480 dinara. 

PROČITAJTE JOŠ:

Top lista najskupljeg i najjeftinijeg javnog prevoza na svetu

Najskuplji i najjeftiniji gradovi sveta za dejt

Cigarete su skupe i u mnogim evropskim gradovima popularnim za turiste, pa tako u Parizu iznosi oko 930 dinara, u Amsterdamu 800, u Berlinu 740, Rimu 625, Madridu 605, Lisabonu 580, Atini 510 i Pragu 470.

Sa druge strane, ako se nađete u Istanbulu ili Moskvi a niste poneli boks cigareta sa sobom, nije smak sveta. Paklica Marlboroa u ovim gradovima košta 230 dinara.

Od 55 ispitanih gradova najjeftiniji je Lagos, gde je cena pakle svega 146 dinara, zatim sledi Buenos Ajres sa 167, Džakarta sa 177 i Manila, gde paklica košta 187 dinara.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Laki78

    Ukrstite to sa visinom prosecne zarade u tim mestima i docicete do zanimljivog podatka da i tu mi zauzimamo poprilicno visoko mesto.