U Tursku ubuduće možemo samo sa ličnom kartom

Foto: Pixabay

Državljani Srbije mogu da uđu u Tursku samo sa ličnom kartom, a isto važi i iza državljane Turske kada ulaze u Srbiju, prenose Večernje novosti. To je omogućeno posebnim sporazumom koji su potpisale dve zemlje sa ciljem da se olakša kretanje ljudi i promet roba.

Navodi se da je to od posebnog značaja imajući u vidu veoma razvijenu privrednu saradnju Srbije i Turske, kao i izuzetno veliki broj međusobnih turističkih poseta.

Podsećamo, do sada za ulazak u Tursku i boravak do 90 dana nije bila potrebna viza, dok je za duže boravke bilo neophodno vađenje tog dokumenta.

Sva ograničenja ulaska u Tursku u vezi sa kovid-19, koja su bila na snazi, ukinuta su 1. juna 2022. godine. Tada je ukinuta i obaveza popunjavanja formulara za dobijanje takozvanog HES koda za ulazak u Tursku, kao i njegovo korišćenje u zemlji.

Predlog da građani dve zemlje koriste samo lične karte prilikom ulaska u Srbiju, odnosno Tursku, kako je prošle godine preneo naš portal potekao je od turskog minsitra kulture Mehmeta Ersoja.

Turskoj kompaniji još 3,7 miliona evra subvencija
U Tursku uskoro samo sa ličnom kartom?

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Bukač

    ... znači nosimo i pasoš i l.k. jer da bi stigli do Turske moramo da pokažemo pasoš osim ako ne preletimo ove koji to traže.

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.