Ublažene mere za ulazak u Crnu Goru iz zemalja regiona

Foto: Pixabay

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti odlučilo je da ublaži uslove ulaska u Crnu Goru državljana zemalja regiona, kao i crnogorskih državljana koji na kratko putuju u neku od država iz susedstva, prenosi Radio Slobodna Evropa.

U Crnu Goru je moguć ulazak bez dodatnih uslova za stanovnike zemalja sa "zelene liste“, dok stanovnici država sa "žute liste“ mogu ući u Crnu Goru uz negativan testa koji je izdat od registrovane laboratorije i koji nije stariji od 30 dana.

Uslov je da lice nije u periodu od 15 dana pred ulazak u Crnu Goru boravilo u nekoj od država sa "crvene liste" odnosno u nekoj od zemalja iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Olakšan je ulazak državljana Crne Gore i stranaca stalno ili privremeno nastanjenih u Crnoj Gori iz država regiona u slučaju da su u tim državama boravili do 48 sati.

Tim licima se po povratku u Crnu Goru propisuje mera zdravstvenog nadzora koja podrazumeva slobodno kretanje, ali svakodnevno praćenje simptoma i javljanje nadležnom lekaru do isteka rešenja koje po povratku izdaje sanitarna inspekcija.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara