UEFA odložila Evropsko prvenstvo na godinu dana

Foto: Pixabay

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) odložila je održavanje Evropskog prvenstva u fudbalu, koje je trebalo da se održi u junu, za 12 meseci suled pandemije koronavirusa.

U saopštenju te međunarodne organizacije se navodi i da je osnovana radna grupa koja će ispitati mogućnosti za ovosezonska takmičenja u Ligi šampiona i UEFA Ligi Evrope, koja su takođe neizvesna.

"Zdravlje svih koji su uključeni u takmičenje je prioritet, kao i izbegavanje nepotrebnog pritiska na državne javne službe uključene u organizovanje utakmica. Ovaj potez će omogućiti da se završe sva domaća takmičenja, koja su trenutno pauzirana zbog vanredne situacije izazvane COVID19", navodi se u saopštenju.

UEFA EURO 2020 trebalo je da se održi u 12 gradova širom Evrope od 12. juna do 12. jula tekuće godine. Predloženi novi datumi takmičenja su od 11. juna do 11. jula 2021.

"UEFA uverava postojeće kupce ulaznica i klijente ugostiteljskih objekata da će, ako ne mogu da prisustvuju turniru 2021. godine, nominalna vrednost njihovih ulaznica i paketa biti vraćena u celosti. U toku sledećeg meseca, dodatne informacije o postupku refundiranja biće poslata trenutnim kupcima karata putem i mejla i objavljena na zvaničnom satju UEFA", dodaje se u saopštenju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara