FOTO: Pixabay

Upozorenje na rizik prilikom klađenja uoči izbora za Evropski parlament

FOTO: Pixabay
Evropska asocijacija za igre i klađenje (EGBA) upozorila je na rizike po bezbednost kladioničara prilikom onlajn klađenja na rezultate predstojećih izbora za Evropski parlament, koji će se održati od 23. do 26. maja.

Ovo udruženje navodi da su igre na sreću regulisane na nacionalnom nivou, zbog čega postoje „značajne razlike" u kvalitetu regulative između članica EU.

Kako navodi EGBA, ovo znači da stepen zaštita potrošača koji se kockaju u velikoj meri zavisi od toga gde žive u Evropskoj uniji.

„Međutim, ovo je problematično u onlajn svetu koji ne poznaje granice, u kom je lako kladiti se preko sajtova registrovanih u drugim državama koje možda imaju slabije propise i zaštitu potrošača," navodi EGBA.

PROČITAJTE JOŠ:


Ovu asocijaciju čine sedam vodećih evropskih kompanija za klađenje i tri nacionalna udruženja firmi koje pružaju tu vrstu usluga.

EGBA navodi da se zalaže sa veću usklađenost pravila unutar EU i bolju saradnju izeđu njenih članica kako bi se osigurao „dosledno visok nivo zaštite potrošača za sve Evropljane".

Prema podacima ove asocijacije, oko 20 odsto svog klađenja u Evropskoj uniji odvija se preko interneta. Približno 12 miliona Evropljana se kocka onlajn, a oko jedan odsto njih ima neku vrstu problema sa kockanjem.

Evropska Komisija propisala je smernice 2014. godine kako bi podstakla zemlje EU da ustanove bolja pravila zaštite potrošača prilikom onlajn klađenja, ali nije izvršila nadzor nad njihovim sprovođenjem kao što je bilo planirano, navodi EGBA.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara