Uprkos pandemiji Fejsbuk kupuje još poslovnog prostora

Foto: Pixabay

Pored namere da većinu zaposlenih usmeri na rad od kuće, Fejsbuk je nastavio sa kupovinom neiskorišćenog sedišta kompanije maloprodajnih lanaca REI za proširenje svog poslovnog prostora, prenosi CNN.

"Iako Fejsbuk predviđa da će 50 odsto njegovih zaposlenih raditi na daljinu u sledećih pet do deset godina, kancelarije su i dalje su od vitalnog značaja u našoj kulturi i pomoći će nam da se prilagodimo očekivanom rastu i zadovoljimo potrebe zaposlenih koji više vole da rade iz kampusa", saopštio je Fejsbuk.

Kompanija REI je u avgustu objavila da prodaje kompleks površine 400 hiljada kvadratnih metara u Belevjuu u Vašingtonu, gde je ovog leta planirao da se useli.

U ponedeljak je objavljeno da je postignut dogovor o prodaji imovine za 390 miliona dolara. 

Fejsbuk će kupiti zgradu i veći do zemljišta za 367,6 miliona dolara, dok će jedan programer postati vlasnik neuređenog dela imovine od dva hektara za ostatak prodajne cene.

FEJSBUK ĆE SVOJIM ZAPOSLENIMA OMOGUĆITI RAD OD KUĆE DO KRAJA GODINE

Poput mnogih tehnoloških kompanija, Fejsbuk je početkom pandemije većinu zaposlenih preusmerio na rad od kuće, a prošlog meseca produžio je tu odluku do jula naredne godine.

Izvršni direktor Mark Zakerberg rekao je ranije da bi polovina zaposlenih na Fejsbuku za desetak godina mogla trajno da radi od kuće.

CNN podseća da je 65 odsto zaposlenih u toj kompaniji izrazilo želju da se vrati u kancelariju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara