Urednik Forbsa: Ne zapošljavajte Trampove saradnike

Foto: Pixabay

Nakon opsade američkog Kapitola u sredu, urednik Forbsa Randal Lejn pozvao je kompanije da ne angažuju stručnjake za komunikacije zaposlene u aktuelnoj administraciji predsednika Donalda Trampa, piše Biznis Insajder.

Preduzeća koja odluče da angažuju Trampove PR-ove biće, kako je rekao Lejn, "pod strogim nadzorom".

"Forbs će pretpostaviti da je sve o čemu priča vaša kompanija laž. Preispitaćemo, ponovo proveriti i istražiti (vaša saopštenja) sa istim skepticizmom kao i Trampove tvitove", napisao je urednik.

U autorskom tekstu pod naslovom "Obračun istine: Zašto su odgovorni oni koji su lagali za Trampa", Lejn se osvrnuo na "laži koje su podstakle demonstrante da napdanu američki Kapitol".

Najlakši način da se američka demokratija oporavi, smatra Lejn, jeste da "bude posledica za one koji ne slede građanske norme".

U Forbsovom članku, Lejn je po imenu prozvao Trampove sekretare za štampu Šona Spajsera, Saru Hakabi Sanders, Stefani Grišam i Kejli Mekeneni, kao i bivšu Trampovu savetnicu u Beloj kući Kelien Konvej, opisavši ih kao "Trampove kolege fabuliste".

Portal Politico je u četvrtak izvestio da su neki članovi osoblja Bele kuće zabrinuti oko pronalaženja novog posla.

Zvaničnici administracije rekli su medijima da se plaše da će događaji u sredu naštetiti njihovoj reputaciji, finansijama i budućoj karijeri.

Nekoliko visokih Trampovih zvaničnika podnelo je ostavke od srede.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara