Vakcinacija omogućena i u "Drakulinom" zamku

Foto: Pixabay

U zamku Bran u Rumuniji, koji se dovodi u vezu sa glavnim likom romana Drakula Brema Stokera, turisti mogu da prime vakcinu  protiv korona virusa, uz besplatnu posetu odaja za mučenje prenosi The Guardian.

Posetioce zamka Bran "ubijaju" igle umesto očnjaci vampira, a reč je u stvari o vakcinaciji protiv korona virusa i nameri zdravstvenih vlasti da vakcinaciju na takvim mestima omoguće svim građanima koji ne žele da je zakažu putem interneta.

To je za Agenciju Frans pres rekla Beatris Mahler, direktorka bolnice Marius Nasta u Bukureštu.

"Došao sam da obiđem zamak sa porodicom i kada sam video poster za vakcinaciju skupio sam hrabrost i pristao primim vakcinu", kaže jedan od posetilaca tridesetdevetogodišnnji inženjer Liviu Necula.

Onima posetiocima koji prime vakcinu uručuje se potvrda u kojoj se pozdravlja njihova "smelost i odgovornost". Uz to obećava im se dobrodošlica u zamak u narednih 100 godina, uz besplatan obilazak odaje za mučenje.

KAKO DRŽAVE ŠIROM SVETA PODSTIČU VAKCINACIJU?

Smešten u maglovitoj dolini u karpatskim planinama, Dvorac Bran povezuje se sa rumunskim princom iz 15. veka Vladom Cepešom, koji je bio poznat po tome što je ljude nabijao na kolac.

Ipak, Cepeš u tom zamku, kako tvrde istoričari nikada nije boravio, ali su i on i dvorac poslužili kao inspiracija za lik grofa Drakule, glavnog lika istoimenog romana irskog pisca Brema Stokera.

Gotovo 3,6 miliona ljudi od ukupno 19 miliona stanovnika Rumuniji primilo je najmanje jednu dozu vakcine. Do juna vlasti u Rumuniji nameravaju da vakcinišu pet miliona ljudi.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara