Viber uvodi niz promena i proširenu stvarnost

Foto: Pixabay

Aplikacija Rakuten Viber u saradnji sa društvenom mrežom Snap uvodi AR (augmented reality, na srpskom proširena stvarnost) Lenses maske, preneo je Tportal.hr. Pomoću Snapovih razvojnih alata Camere Kit, Creative Kit i Bitmoji, Viber će integrisati personalizovane Bitmoji avatare, AR Lenses maske i omogućiti deljenje sadržaja na Snapchatu

Viber će korisnicima po prvi put omogućiti AR video poruke i fotografije sa maskama i moći će da se bira između 30 novih opcija.

Na raspolaganju će biti takozvana podvodna maska, "silly cat" interakcije i još mnogo cool opcija. U planu je dodavanje 300 novih Lenses maski do kraja godine.

Kompanije i brendovi imaće mogućnost da kreiraju vlastite, ekskluzivne Viber maske. Svetski fond za prirodu (WWF), Fudbalski klub Barcelona i Svetska zdravstvena organizacija su među prvima su ponudili nove, brendirane Lenses maske.

Viber je aplikacija za slanje poruka, audio i video pozive koja spaja ljude širom sveta i nudi im priliku za kreativno izražavanje.

Viber Lenses maske su najnoviji dodatak postojećoj kolekciji stikera za slanje poruka. Uz Snapov Camera Kit, Bitmoji i Creative Kit by Viber, očekuje se zabavnije četovanje.

Viber uvodi nove funkcije protiv spemovanja

Korisnike Vibera ogu da očekuju sledeće novine:

  • Vizuelne elemente koji prekrivaju i nadograđuju okolinu viđenu kroz kameru.
  • Kreativne filtere kroz koje se provlače fotografije.
  • Ekspresivne maske koje precizno prate pokrete lica.
  • Alate za ulepšavanje fotografija realističnim dodacima ruža, rumenila i cele palete boja kose.
  • Personalizovani Bitmoji za fotografiju ili video.

iOS odnosno Apple verzija Vibera sa novim alatima, kao i Android beta verzija na engleskom, dostupne su od 30. juna u: Australiji, Austriji, Belgiji, Kanadi, Danskoj, Engleskoj, Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Grenlandu, Islandu, Irskoj, Izraelu, Italiji, Japanu, Lihtenštajnu, Luksemburgu, Maldivima, Holandiji, Norveškoj, Portugalu, Španiji, Švedskoj, Švajcarskoj i Sjedinjenim Državama.

Viber će s vremenom ove alate uvoditi i na ostala tržišta, kao i za Android korisnike.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.