FOTO: EBRD

VIDEO: Jedan od najvećih građevinskih projekata u istoriji Bosne u 360 stepeni

FOTO: EBRD

Video snimak Koridora 5c, dela panevropskog Koridora 5, koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu sada je dostupan na zvaničnom YouTube kanalu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), saopštila je ta banka.

Snimak koji se može gledati u 360 stepeni prikazuje izgradnju i prolazak ovim koridorom, omogućava gledaocu da „učestvuje" u izgradnji puta, da se popne u metalnom kavezu iznad mosta u izgradnji i provoza se po završenim delovima autoputa u BMW Mini automobilu.

Ukupne dužine od 700 kilometara, Koridor 5c će povezati Bosnu i Hercegovinu sa lukom Ploče na jugu i Hrvatskom na severu.

Ukupna dužina puta kroz BiH je 335 kilometara. Koridor će doprineti integraciji BiH u regionalnu i međunarodnu evropsku putnu mrežu.

PROČITAJTE JOŠ:

Četiri nova auto-puta kroz Srbiju u 2019. godini

Rumunski auto-put "u nigde”

Završetak Koridora 5c očekuje se 2030. godine. Do danas je uloženo oko 1,1 milijardu evra, od čega je EBRD obezbedila blizu 800 miliona evra.

Pored EBRD-a i Evropske investicione banke (EIB), veliki doprinos projektu daje i Evropska unija kroz Investicioni okvir za zapadni Balkan (WBIF) sa grantovima od skoro 120 miliona evra do sada, kao i OFID, Kuwait Fund, Italija i Taipei China.

Iskustvo je takođe dostupno u virtuelnoj stvarnosti.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara