Viz Er suspenduje letove iz Slovenije, ukida još linija iz Tuzle

Foto: Pixabay

Niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air (Viz er) privremeno će obustaviti letove na svojoj jedinoj liniju do Slovenije tokom predstojeće zime, kao i osam letova iz svoje baze u Tuzli, prenosi portal Ex-YU Aviation.

Poslednja odluka znači da će Viz Er privremeno suspendovati 36 linija sa tržišta u zemljama bivše Jugoslavije.

Poslednji let između Šarlroa (Belgija) i Ljubljane obaviće se 24. oktobar, a kompanija će od 30. marta 2021. godine obnoviti tu liniju. 

Viz Er je prošle godine planirao da smanji broj letova ka glavnom gradu Slovenije, koja bi tako postala sezonska ruta, ali je ta odluka preispitana nakon kraha tamošnjeg prevoznika Adria ervejza u septembru 2019. godine.

Viz Er je počeo da opslužuje slovenačko tržište u oktobru 2012. godine i kontinuirano je održavao letove iz Belgije i Londona, sve do prošlog oktobra, kada je obustavljeno poslovanje sa aerodroma Luton.

Tokom 2018. godine, poslednje pune godine letova od Šarlroa do Ljubljane, Viz je na toj ruti prevezao 33.642 putnika.

Avio-kompanija će ukinuti letiove iz Tuzle za Berlin, Keln, Baden Baden i Vakjo tokom zimske sezone, sa planovima da ih obnovi krajem marta 2021.

Usluge do Salcburga, Beča, Bilunda i Fridrihšafena, koje su već obustavljene, takođe se neće se vratiti do letnje sezone 2021. godine.

Kao rezultat toga, Viz Er će preko zime obavljati letove iz Tuzle za Bazel, Dortmund, Han, Memmingen, Ajndhoven, Geteborg, Malme i Skavstu.

Niskotarifna avio-kompanija se brzo oporavila od tekuće krize sa koronavirusom i trenutno leti sa 80 odsto prošlogodišnjih kapaciteta.

Međutim, podaci o broju prodatih karata pokazuju da je oporavak putovanja u Evropi počeo da usporava u avgustu, nakon boljeg poslovanja julu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara