Vođa štrajkača koji su tražili zaštitu od koronavirusa otpušten iz Amazona

Foto: Pixabay

Radnik Amazona otpušten je nakon što je organizovao štrajk više desetina radnika zbog loših uslova rada tokom epidemije koronavirusa, piše američki magazin Forbes.

Kristijan Smols, pomoćnik menadžera u Amazonovom njujorškom skladištu na Staten Ajlendu, predvodio je više desetina radnika koji su napustili skladište tražeći da se ono zatvori i steriliše, nakon što je barem jednom radniku testom potvrđen koronavirus a rad nije obustavljen.

Radnici su tražili i da se svim radnicima omogući plaćeno bolovanje, a ne samo onima kojima je potvrđen koronsvirus i onima u karantinu.

Manje od dan nakon štrajka, Amazon je saopštio da je Smols otpušten jer nije ostao kod kuće nakon kontakta sa radnikom koji je pozitivan na koronavirus. Kompanija tvrdi da je on ugrozio druge radnike jer nije ostao kod kuće na neplaćenom odsustvu.

Smols je za televiziju CNN izjavio da način njegovog otpuštanja i razlozi koje je Amazon pružio govore da kompaniju "ljudi ne zanimaju". Takođe, on je na Tviteru demantovao da je bio u kontaktu sa bolesnim radnikom. Smols kaže da je samo pet minuta razgovarao sa koleginicom koja je "nosila masku i rukavice".

Koronavirus registrovan u više Amazonovih skladišta, radnici štrajkuju

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • Ne da Pezos

    Odvratno i alavo, zarađuje milijarde od rada tih ljudi, al ne pada mu na pamet bolovanje da im plati. Da su pametni da udare svi u strajk simultano.

  • Vladimir

    E pa sta camo lad on I nemaju Natasha kandic