WhatsApp odlaže nova pravila zbog zabrinutosti korisnika

Foto: Pixabay

Servis ya slanje poruka Vacap (WhatsApp) odložio je promenu uslova korišćenja za 15. maj, zbog velikih kritika zbog navoda o narušavanja privatnosti i deljenja korisničkih podataka sa Fejsbukom, piše Biznis insajder.

Odlaganje je rezultat "zabune" i "dezinformacija" oko nove politike, navela je kompanija na svom blogu.

WhatsApp navodi da nova pravila korišćenja aplikacije uključuju nove opcije, ali da "ne proširuje njihovu mogućnost deljenja podataka sa Fejsbukom".

Datum ažuriranja pravila korišćenja biće pomeren za 15. maj, navodi se na blogu. WhatsApp je takođe rekao da ničiji nalog neće biti suspendovan ili izbrisan 8. februara, kada su noe smernice prvobitno trebale da stupe na snagu.

Najava dolazi dve nedelje nakon što je kompanija najavila promene.Nakon objavljivanja nove politike, mnogi korisnici prešli su na alternativne platforme kao što su Signal ili Telegram. 

WhatsApp je pokušao da smiri situaciju rekavši da je ažuriranje dizajnirano da pomogne preduzećima na toj platformi.

"Želimo da budemo jasni da ažuriranje smernica ni na koji način ne utiče na privatnost vaših poruka sa prijateljima ili porodicom. Umesto toga, ovo ažuriranje uključuje promene u vezi sa porukama preduzeća na Vacapu, što je neobavezno, i pruža dalju transparentnost o tome kako prikupljamo i koristimo podatke", rekao je Vacap.

S druge strane, Signal je prošle nedelje zabeležio 7,5 miliona novih preuzimanja, što je porast od 4.200 odsto u odnosu na prethodnu nedelju. 

U sredu je Signal bio na vrhu Guglovih i Eplovih prodavnica aplikacija. 

Veliki broj korisnika migrirao je i na Telegram. Ta platforma je prošle nedelje stekla 9 miliona novih korisnika, što je 91 odsto više u odnosu na prethodnu nedelju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara