Foto: Pixabay

Wizz Air otvara prvu podružnicu van Evrope

Foto: Pixabay
Niskotarifni avio-prevoznik Viz Er (Wizz Air) osnovaće svoju prvu podružnicu van Evrope, Wizz Air Abu Dhabi, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i u partnerstvu sa Abu Dhabi Development Holding Company (ADDH).

U saopštenju kompanije navodi se da bi zajednička kompanija trebalo da počne sa radom u drugoj polovini 2020. godine, pod uslovom da se pribave sva interna i eksterna odobrenja i da se ispune svi regulatorni zahtevi Direktorata za civilno vazduhoplovstvo UAE.

Plan je da se prvenstveno uspostavljaju linije na tržištima na kojima Wizz Air već posluje sa uspehom, ali i naknadno širenje mreže destinacija na indijskom potkontinentu, Bliskom Istoku i u Africi.

„Wizz Air je uveren da osnivanje prave ultra-niskotarifne aviokompanije u Abu Dabiju može da doprinese nastavku razvoja Abu Dabija kao kulturne i turističke destinacije svetske klase. ADDH-ovo poznavanje lokalnog tržišta, podrška i usmeravanje su od ogromne koristi za WIZZ i svakako će podstaći uspešan razvoj nove avio-kompanije", navodi se u saopštenju.

Wizz Air je najveća niskotarifna avio-kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi koja u ponudi ima preko 700 destinacija sa 25 aerodroma i povezuje 153 destinacije u 44 zemlje.

ADDH je osnovan 2018. godine kao javno deoničarsko društvo. U svom portfelju ima različite državne firme iz kjučnih sektora ekonomije Abu Dabija, kao što su komunalne usluge, turizam, transport i logistika, industrija, nekretnine, mediji, zdravstvo, poljoprivreda i ICT. 

PROČITAJTE JOŠ:


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara