YouTube pozvao zaposlene da ne dođu na posao iz solidarnosti sa protestima

Foto: Pixabay

Direktori u kompaniji YouTube ohrabrivali su svoje zaposlene danas ne dođu na posao i otkažu svoje sastanke u znak solidarnosti sa protestima protiv policije koji se dešavaju širom Sjedinjenih Američkih Država, navodi portal The Information, koji je imao uvid u interne i-mejlove najveće video platforme na svetu.

Na primer, jedan od najviših direktora u YouTube-u, Robert Kincl, pozvao je svih oko 1.200 zaposlenih koji direktno njemu odgovaraju da iskoriste utorak da se "usredsrede (na pitanje) kako poboljšati jednakost među rasama".

Globalni šef muzičke YouTube-ove muzičke mreže, Lior Koen, rekao je da su on i tim koji predvode planirali da otkažu sve sastanke u utorak.

The Information dodaje da su i drugi rukovodioci unutar tehnološkog giganta uputili slične poruke svojim timovima.

YouTube i njegova matična kompanija, Google, prethodno su posvetili delove svojih početnih strana, kako su naveli, "borbi za jednakost rasa". 

Veći broj tehnoloških kompanija iz Silicijumske doline su zauzele stavove koji izražavaju podršku protestima koji potresaju a Ameriku, a više njih, uključujući YouTube i Apple, su donirale organizacijama koje se zalažu za jednakost između rasa.

Veliki broj javnih ličnosti i kompanija pozvao je korisnike društvenih mreža na učešće u kampanji #BlackoutTuesday, koja bi trebala da bude izraz solidarnosti sa afroameričkom zajednicom u SAD.

Najmanje 5.600 ljudi je uhapšeno u gradovima širom SAD od početka demonstracija u znak protesta zbog smrti Džordža Flojda, koji je preminuo nakon brutalnog hapšenja u Mineapolisu.

Sukob Trampa i Tvitera: Oni njemu ocenjuju tvitove, on njima odgovornost za sadržaj

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara