FOTO: Pixabay

Uprava upozorila na gubitke od 800.000 evra po danu

Zabranjen štrajk u Kroacija erlajnsu

FOTO: Pixabay

Županijski sud u Zagrebu doneo je konačnu odluku o zabrani štrajka u Kroacija erlajnsu, uz obrazloženje da sindikat Organizacije radnika te kompanije (ORCA) nije pregovarao u dobroj veri radi sklapanja novog kolektivnog ugovora.

Sud je prihvatio tužbeni zahtev uprave nacionalnog avioprevoznika i utvrdio da je nezakonit štrajk koji je za 8. avgust najavio sindikat ORCA, zahtevajući otvaranje pregovora o novom kolektivnom ugovoru, prenosi Hina.

Iz Sindikata ORCA koji okuplja pilote i kabinsko i tehničko osoblje Kroacija erlajnsa saopštili su da će u slučaju zabrane štrajka pravdu tražiti na Vrhovnom sudu.

ORCA je 3. avgusta najavila da će piloti, stjuardese i aviomehaničari Kroacija erlajnsa 8. avgusta stupiti u štrajk, jer vlada nije ispunila data obećanja, prvenstveno da će biti postavljena nova i kompetentna Uprava u punom mandatu kako bi nakon gotovo 20 meseci konačno potpisali kolektivni ugovor.

Uprava Kroacija erlajnsa upozorila je da će štrajk izazvati gubitke do 800.000 evra po danu i pozvala sindikate i zaposlene da "razmisle o značaju i posledicama štrajka u ovom trenutku".

Hrvatska aviokompanija od septembra 2016. godine nema upravu, do sada su sprovedena tri konkursa, dva su poništena, a poslednji, iako je objavljen još u februaru još nije zaključen. Kompaniju vodi privremeni direktor. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara