Zagrebačku banku napustilo pola uprave

Wikimedia, Mark Ahsmann

Najveća hrvatsku banku s četvrtinom tržišnog udela, Zagrebačku banku, napustilo je pola uprave. Banka, međutim, ćuti kao zalivena što otvara prostor za glasine, strah i dezinformacije, ocenjeno je u kolumni novinara Poslovni.hr.

Kako se navodi, najpre je otišao Miljenko Živaljić s čelne pozicije Zagrebačke banke, a u utorak je Uprava ostala bez još dva člana. 

Glavni čovek zadužen za maloprodaju odlazi iz banke već 1. marta, dok menadžer pod čijom je ingerencijom bilo korporativno, investiciono i privatno bankarstvo odlazi 1. aprila.

Zagrebačka banka je članica Grupe UniCredit u Hrvatskoj. 

U tekstu se podseća na pisanje Nacionala od prethodnog dana  koji kaže da je centralna banka Hrvatske otkrila “velike propuste u poslovanju, brojne sumnjive transfere ruskog novca i ogromne uplate bez ikakvih provera". 

Navodi se da i da je kompanija prošle godine zabeležila lošiji rezultat zbog većih rezervacija.Poslovni.hr piše i da su navodno sunjive i neke uplate kompanijama penzionisanog generala Vojske Hrvatske Ivana Čermaka koji je optužen za ratne zločine nad krajiškim Srbima.

Sin hrvatskog predsednika radi kao novinar

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara