Zarađuje 500.000 dolara mesečno igrajući „Fortnajt“

Američki profesionalni gejmer Tajler „Nindža" Blevins (27) zarađuje pola miliona dolara mesečno igrajući popularnu video igricu „Fortnajt", ali očajnički pokušava da se distancira od te igre, na koju mu odlazi 12 sati dnevno.

Kako piše portal Biznis Insajder (Business Insider), Blevins ima 22 miliona pratilaca na Jutjubu i 14 miliona na Tviču, Amazonovoj platformi za video-striming, što ga čini možda najpopularnijim profesionalnim igračem video igrica na svetu.

Zbog svoje reputacije najboljeg igrača „Fortnajta", masovno popularne video igre sa oko 250 miliona korisnika, Blevinsa je časopis Tajm stavio na svoju listu 100 najuticajnijih ljudi na svetu.

„Nindža" je igrao igrice sa slavnim ličnostima poput pevača Drejka, pojavio se na naslovnici ESPN časopisa i u popularnim tok-šou emisijama.

Ali Blevins je nedavno izjavio za Los Anđeles Tajms da ne želi da bude poznat samo po „Fortnajtu".

PROČITAJTE JOŠ:

Slikari, a prave video igre

Petnaestogodišnjak zarađuje milione od video igre

„Odličan sam u svakoj video igri koje se uhvatim. Ne želim da budem poznat zauvek kao ’lik koji igra Fortnajt’", rekao je on.

Blevinsova supruga i menadžerka Džesika izjavila je za Biznis Insajder da im je cilj da „Nindža" postane slavan izban sveta video igara.

Blevins zarađuje neverovatnu sumu novca od video igrica, ali taj isti izvor prihoda prikovao ga je za kompjuterski ekran.

Džesika Blevins morala je da preuzme organizaciju poslova svog supruga jer on provodi 12 sati dnevno igrajući igre.

„Nindža" je svojevremeno izjavio da je izgubio 100.000 pratilaca – što je ekvivalentno polovini miliona dolara – kada se odvojio od ekrana da otputuje na konvenciju video igara.

Najveći deo Blevinsovih prihoda dolazi od reklama, za šta mu je neophodan visok broj pratilaca, tako da mu karijera zavisi od održavanja visokog broja gledalaca, što ga uvek vraća na igranje „Fortnajta", piše Biznis Insajder.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara