Dru Binski FOTO: Youtube screenshot

Završio Ekonomski fakultet, pa se odselio u Južnu Koreju i postao jedan od najboljih blogera

Dru Binski FOTO: Youtube screenshot
Dru Binski, završio je Ekonomski fakultet, a onda je odlučio da diplomu zaključa u fijoku i da se preseli u Južnu Koreju i tamo počne da predaje engleski jezik. Šokirani roditelji, pokušali su da ga odgovore, a onda su digli od ruke od toga. 

Nakon iseljenja u Južnu Koreju, dve godine je radio kao profesor jezika, a zatim je odlučio da postane travel bloger. Ispostavilo se da mu je to bila jedna od najboljih životnih odluka jer je za vrlo kratko vreme postao jedan od najpoznatijih travel blogera sveta i počeo da zarađuje velike svote novca. Njegovi videi klipovi na  Facebooku i YouTube-u, imaju preko 500 miliona pregleda.

Prošle godine je samo oglašavanjem zaradio preko 154.000 dolara, a sklopio je i partnerstvo s sajtom Booking.com.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada je odlučio da batali diplomu, najteže mu je bilo da to saopšti roditeljima:

"Bilo mi je teško da objasnim roditeljima da je to nešto što želim da radim, i da je reč o poslu koji traje puno radno vreme. Majka me je dugo nagovarala da se vratim i nađem korporativni posao, ali nisam hteo", priča on.

Od ostavljanja diplome do danas on je posetio čak 163 zemlje, a plan mu je da obiđe sve države sveta.

Njegova priča deluje kao san mladića koji je počeo pisanjem bloga o putovanjima i objavama videa na Snapchatu, ali ono što mu je dalo najveći vetar u leđa bila je poseta Severnoj Koreji, iz koje je svakog dana postavljao videa i tako skupio deset miliona pregleda.  

Plata mu je daleko veća od one koju bi zarađivao da radi u nekoj korporaciji, kao što je to htela  majka. Najveća razlika je da nije stabilna, odnosno ona je svaki mesec drugačija i kreće se između 1.000 i 30.000 dolara, a zavis od broja pregleda njegovih videa.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara