Foto: Nova ekonomija

Česi zabranili bacanje hrane!

Foto: Nova ekonomija
Trgovinski lanci u Češkoj više neće moći da bacaju namirnice kojima ističe rok trajanja, što je od sada i zakonom zabranjeno, piše Politika.

Smrznuti proizvodi, voći i povrće, kao i druge upotrebljive namirnice, doniraće se u banku hrane i u humanitarne organizacije, gde će se dalje prosleđivati najsiromašnijim građanima.

Kako kaže Vera Dusova iz Praške banke hrane, po donošenju ovog zakona, njena organizacija je puna raznovrsne hrane koja, ponuda je mnogo veća – od mlečnih do suhomesnatih proizvoda, sve do slatkiša.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, kako diskonteri kažu, ovaj zakon stvara dodatne obaveze, jer od sada moraju naknadno da proveravaju kvalitet i ispravnost hrane, te da definitivno odstranjuju onu koja nije za upotrebu.

Osim toga, pojedine ustanove iznele su optužbe o diskriminaciji, jer, primera radi deo te hrane je ranije išao zoološkim vrtovima, ali sad to više nije slučaj, navodi se u Politici.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.