Marko Čadež FOTO: N1

Čadež: Početak koncesije "Nikole Tesle" veliki korak za srpsku privredu

Marko Čadež FOTO: N1
Početak koncesije beogradskog aerodroma Nikola Tesla, od strane francuske kompanije Vansi, veliki je korak za srpsku privredu.

To je rekao predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ističući da nam koncesija pruža mogućnost da budemo hab za privednike.

Čadež je rekao novinarima da ta investicija Vansija nije značajna samo za razvoj aerodroma i aviosaobraćaja već i privrede u celini i podsetio da ćemo u okviru koncesije imati benefit od ukupno 1,5 milijardi evra. 

"Važno je što je najavljeno da će se graditi dodatna infrastrktura, kao i to što će sve ono što bude dodatno urađeno i napravljano tokom 25 godina koncesije ostati državi Srbiji i aerodromu", naglasio je Čadež. 

Rekao je da je Vansi najavio ne samo ulaganje u infrastrkturu već i u tzv. objete podrške budući da u okolini aerodroma nema hotela niti železnice. 

"Najvažnije je da imamo ozbiljan aerodrom, što bi nas u regionu činilo tzv. habom za privrednike koji bi da dođu i prave velike poslove. Kada imate dobre linije i dobar aerodrom, imate poitencijal da budete hab odnosno privredno čvorište za sve koji bi da dođu i prave posao", naveo je Čadež.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara