Stari Savski most FOTO: N1

Naredne godine premeštanje mosta

Četiri moguće lokacije izmeštanja Tramvajskog mosta

Stari Savski most FOTO: N1

Stari savski most će, prema najavama gradskih čelnika, tokom naredne godine i definitivno biti pretvoren u pešačko-biciklistički i premešten na novu lokaciju kako bi povezao novobeogradske blokove i Adu Ciganliju.

Ono što, međutim, još nije odlučeno, to je tačna lokacija na kojoj bi most mogao da bude postavljen, a procena je da su u opciji četiri manje ili više izgledne varijante.

Trenutno se može čuti da je najrealnija opcija da on na novobeogradskoj strani bude postavljen kod blokova 70 i 70a, samo je pitanje da li da prilaz bude iz Ulice dr Agostina Neta ili pak iz Omladinskih brigada.

Treća varijanta je da most ide preko špica Ade Međice, što pojedini ljubitelji prirode sigurno ne bi odobrili, dok je četvrta opcija da most bude pomeren na drugi kraj Savskog šetališta, do Bloka 45 i Ulice dr Ivana Ribara. Ovo je, međutim, možda i najmanje realna opcija pošto bi most na drugoj strani izlazio negde na sredini Ade Ciganlije.

Konačnu odluku, međutim, doneće stručnjaci i čelnici grada, koji će morati da vode računa o najboljoj lokaciji, ali i onoj gde će troškovi izmeštanja mosta biti najmanji.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • VVK

    "stručnjaci i čelnici grada" najezim se kad procitam ovo