Robert Čoban FOTO: N1

Čoban: Najgore po vlast bi bilo da opozicija bojkotuje izbore

Robert Čoban FOTO: N1
Ne vidi se na koji način je opozicija uključena u proteste, niti na koji način je uspeo projekat potpisivanja sporazuma sa narodom, ocenio je Direktor Color Press Grupe Robert Čoban u Novom danu N1. 

U najvećem interesu vlasti je da opoziciji omogući uslove za izbore koje traži, kaže on.

Čoban je rekao da je očigledno da je pogodak to što se protesti održavaju jednom nedeljno, jer je taj tempo idealan da se oni ne istroše, ali i dalje se ne vidi na koji način je opozicija u njih uključena.

"Ne vidimo da je uspelo potpisivanje sporazuma sa narodom. Ne vidim ozbiljno kanalisanje svega", kazao je on.

Protesti su se proširili po celoj zemlji, govore poznate ličnosti, ali političari su oni koji moraju doći na vlast, u parlament, da se različiti interesi kanališu, smatra Čoban.

"Najgore po vlast bi bilo da opozicija bojkotuje izbore, jer ćete imati i dalje nezadovoljtvo koje će biti nekanalisano institucijama", ocenjuje on.
 U najvećem interesu vlasti i građana, kako kaže, jeste da opozicija dobije korektne uslove za izbore i da izađu na izbore.

"Nisam siguran ni da bi u najidealnijim uslovima pobedili Vučića, ali vlast to treba da im da, jer je u interesu svih i vlasti i građana i opozicije, svih koji žive u ovoj zemlji, da živimo u uređenom društvu i da se sve različitosti kanališu u biračkoj kutiji", rekao je.

Protesti vrše pritisak na vlast svakako, videli smo različite izjave iz vrha vlasti na to kao reakcije, a i kampanja Budućnost Srbije predsednika Vučića, ocenjuje Čoban, odgovor je na proteste.

"Nisu ljudi nezadovoljni bezveze, sa njima se mora razgovarati da vidite zašto su nezadovoljni, kao što razgovarate sa ovim ljudima u kampanji po Srbiji", ukazao je.

"Kult ličnost koji vlada u Srbiji pitanje je mentaliteta, protestantska demokratija sa severa Evrope u idealnom obliku ovde se ne prima tako lako, i sve se svede na kult ličnosti", zaključio je. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara