Čovek kojem je pretio gradonačelnik Subotice dobio krivičnu prijavu

U subotu uveče, u jednu pivnicu kao gost na svadbi došao je Vladimir Polovina. Tamo ga je video i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, inače njegov partijski kolega iz Srpske napredne stranke. Revoltiran plakatima koje je Polovina lepio u centru grada, počeo je da mu preti.

Iako se na snimku čuje zvuk koji nalikuje šamarima, kada je Polovina sutra ujutru otišao da prijavi napad – u stanici je, kako kaže njegov advokat, upravo njemu određen pritvor od 48 sati, i to, dodaje, bez obrazoženja.

"Tamo su ga zadržavali jedno dva sata oko nekih proceduralnih pitanja, a onda ga odveli u glavnu zgradu PU, da bi mu tamo saopštili da on nije više oštećeni, već osumnjičeni. Tamo je već čekala krivična prijava koja je sastavljena na osnovu izjave gospodina Labana", kaže Dušan Kliska, advokat Vladimira Polovine.

Gradonačelnik Subotice izvinio se građanima zbog, kako kaže, teških i neprimerenih reči, ali demantuje da je Polovinu fizički napao. Prema njegovim rečima, u ovom slučaju on je oštećena strana.

Laban: "Tvrdim i stojim iza toga da sam žrtva mafijaške klopke i izrežiranog slučaja, što me ne opravdava. Hvala vam još jednom i svako dobro. 

N1: "Gospodine Laban, vi ste se građanima Subotice izvinili, ali da li je to dovoljno? Da li planirate da podnesete ostavku?"

Laban: "Na sva pitanja ćete odgovor dobiti ovih dana".

N1: "Ovo je konferencija za štampu, ne brifing".

Laban: "Hvala lepo".

Ovo inače, nije prvi put da za Labanovo ime vezuju pretnje. Nekoliko dana pred prošlogodišnje izbore, Srpska radikalna stranka optužila ga je za verbalni napad na aktiviste koji su lepili plakate i pretnje da će ih, kako je navedeno, "gepekovati" i poslati u šumu.

"Zataškavanje onog prvog slučaja omogućilo je ovaj drugi. Da je tada bio pozvan na odgovornost i utvrđeno šta se tačno desilo, do ovoga sigurno ne bi došlo", kaže advokat Kliska.

Prema rečima Polovininog branioca, tužilaštvo zasad u dokazni materijal povodom poslednjeg slučaja nije uvrstilo audio snimak na kom se čuju Labanove pretnje. 


Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara