Foto: uz dozvolu DNA Communications

Čuveni svetski institut za ukus nagradio pet srpskih prehrambenih proizvoda

Foto: uz dozvolu DNA Communications
Međunarodni institut za ukus iz Brisela (International Taste Institute), vodeća organizacija za ocenu i sertifikaciju ukusa, dodelio je nagrade za prvoklasan ukus (Superior Taste Award) premijum proizvodima iz Srbije, navodi se u saopštenju.

Pet tradicionalnih srpskih proizvoda - suve šljive, namaz od malina, hladno ceđeno ulje od semena bundeve, sirovi med sa liofilizovanom šljivom u prahu i ajvar dobili su najpoznatiji, nezavisni svetski sertifikat iz oblasti prehrambenih proizvoda široke potrošnje.

PROČITAJTE JOŠ:

USAID Projekat za konkurentnu privredu podržao je srpske proizvođače visokokvalitetne hrane u trci za ovu prestižnu nagradu sa hiljadama drugih proizvođača hrane i pića iz skoro stotinu zemalja. 

„Najveći maloprodajni lanci širom sveta sve više prepoznaju sertifikat „Superior Taste Award" kao potvrdu visokog kvaliteta, a proizvođači nagrađenih proizvoda stiču značajnu prednost u odnosu na domaću i međunarodnu konkurenciju, jer ih sertifikat preporučuje potrošačima”, navodi Aleksandar Pavlović, direktor USAID Projekta za konkurentnu privredu.

„Gotovo 200 svetskih kuvara i somelijera okupilo se kako bi proizvođačima dali objektivne i profesionalne ocene o ukusu i kvalitetu njihovih proizvoda", rekao je Laurent van Wassenhove, direktor Međunarodnog instituta za ukus. 

„Glavni kuvari čuvenih restorana, veliki majstori odlikovani mišelinovim zvezdicama, nosioci titula najboljih somelijera probali su na slepo najraznovrsnije proizvode iz celog sveta: oni koji su ostavili najjači utisak na žiri dobili su nagradu „Superior Taste Award". 

Predstavnici domaćih nagradjenih kompanija - Agranela iz Valjeva, Real Red Raspberry iz Bečeja, Ecovital iz Bikić Dola, Happy Honey iz Beograda/Kučeva i Strela iz Leskovca, prisustvovaće ceremoniji dodele nagrada 24. juna u Briselu. 

Ovu jedinstvenu priliku iskoristiće da promovišu srpsku industriju visokokvalitetne hrane u inostranstvu, kao i da istraže nove poslovne mogućnosti sa kuvarima, somelijerima, predstavnicima evropskih maloprodajnih lanaca i distributerima. 


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara