Dragan Đilas FOTO: Medija centar

Đilas: Građani izašli na proteste jer ne žele nasilje i ne vide budućnost s platom od 250 evra

Dragan Đilas FOTO: Medija centar
Jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je da su građani izašli na proteste jer ne žele da tolerišu nasilje i ne vide budućnost u poslovima sa platom od 250 evra.

"Građani su izašli na ulice kad se nasilje prema neistomišljenicima sa TV ekrana i stranica tabloida prelilo u njihove živote. Svako može biti njihova meta. A kad su sve institucije taoci jednog čoveka, kad niko ne može da vas zaštiti, kad vaš glas ne može da se čuje, gradjanima jedino preostaje da izadju na ulice", rekao je Đilas u intervjuu za novogodišnje izdanje lista Danas.

On je kazao da su protesti građanski, a da im sve opozicione stranke daju podršku verbalnu i logističku.

"Danas smo u situaciji da se bukvalno borimo za vazduh za pravo da dišemo. Sve drugo su nam uzeli. Iskreno verujem da politika u klasičnom smislu te reči ne treba da bude u prvom planu", kazao je Đilas.

On je za predsednika Srbije rekao da je "najveći lažov koji je hodao zemljom Srbijom" i da Vučićeve laži ugrožavaju njegovu bezbednost i bezbednost njegove dece.

Upitan da li je cilj protesta da lideri Saveza za Srbiju dodju na vlast on je kazao da su javno obećali da neće biti u prvoj vladi u "postvučićevskoj eri".

"Biće to vlada sastavljena od stručnjaka koja će posle godinu dana raspisati fer i demokratske izbore i tada gradjani neka kažu kakvu politiku žele", rekao je Đilas.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara