FOTO: N1

Đorđević: Briga o deci, starijima i osobama sa invaliditetom prioritet u 2019.

FOTO: N1
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predstavio je danas godišnje rezultate rada ministarstva i najavio planove i projekte za narednu godinu, ističući da će briga o osobama sa invaliditetom, rekonstrukcija objekata, briga o deci i najstarijim sugrađanima ostati prioritet i u 2019. godini.

On je ocenio da je jedan od najvažnijih projekata tokom prethodne godine "Reci NE radu na crno" dao dobre rezultate u borbi protiv sive ekonomije.

Prema njegovim rečima, uspešno je završena i prva faza u okviru projekta izrade Socijalnih karata za lakše i brže ostvarivanje građanskih prava.

"Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom ostvario je veliki uspeh u okviru projekta JEDNAKI, za koji se nadam da će trajati godinama", rekao je Đorđević i najavio da se uvođenje nacionalnog SOS telefona očekuje krajem 2018. godine.

Prema njegovim rečima, početkom tekuće godine ministarstvo je krenulo i u sistematizaciju radnih mesta sa idejom da se mladim ljudima pruži prilika za usavršavanje i napredovanje.

"Od 1. januara, stupanjem na snagu Uredbe koje donosi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, bićemo prvo ministarstvo koje će imati izrađena radna mesta po kompetencijama", rekao je ministar.

On je najavio i da će početkom sledeće godine ministarstvo svoj internet sajt prilagoditi osobama sa invaliditetom.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara