Zoran Đorđević FOTO: N1

Đorđević: Iduće godine veće penzije ako budžet bude u suficitu

Zoran Đorđević FOTO: N1
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio je da će dogodine penzije biti povećane ako budžet bude u suficitu.

On je za Radio-televiziju Srbije rekao da će Vlada javno reći koliki je suficit i na koji način želi da ga podeli sa građanima.

"Morate da imate konkretne rezultate, da vidite u kom pravcu idete i da kasniji događaji posle odluke da povećate penzije neće da odu u drugom smeru. Morate da imate jasne pokazatelje da će državni budžet završiti do kraja godine sigurno u suficitu i da možete da ga podelite", rekao je Đorđević. 

Komentarišući predloženi zakona o agencijskom zapošljavanju koji bi trebalo da se uskoro nađe pred poslanicima Đorđević je kazao da sindikalci i poslodavci imaju dijametralno suprotne zahteve, a da je država našla srednje rešenje. 

"Mi sada nemamo nikakav zakon. Sad je dozvoljeno da imate agencije i možete da zaposlite sve preko agencije, a da nemate nijednog stalno zaposlenog radnika. Mi želimo da uvedemo neko pravilo i da ga se svi pridržavaju. Bolje je imati neko pravilo, nego nikakvo", rekao je Đorđević. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara