Slavica Đukić Dejanović FOTO: N1

Đukić-Dejanović: Đorđević i Mali će napraviti ono što je realno za mame

Slavica Đukić Dejanović FOTO: N1
Već u prvoj polovini godine očekujemo da će zakon biti dopunjen, kada je reč o obračunu plata tokom porodiljskog, kaže Slavica Đukić Dejanović.

Ministarka za populacionu politiku je za TV Prva rekla da je plan da se sada radi na izmenama i dopunama i da su problema imale žene koje su morale odmah na bolovanje a tek su se bile zaposlile.

"Naš predlog je da te žene apsolutno budu obuhvaćene ovim izmenama", rekla je ona. 

Prema njenim rečima, mislimo da će već početkom godine zakon biti poslat u skupštinu na razmatranje. 

Ministarka dodaje i da će se vodi računa o finansijskom aspektu. 

"U komisiji na čijem sam čelu, bili su i predstavnici ministarstva koji vode računa o tome, ali ministri Đorđević i Mali kao najodgovorniji će napraviti ono što je realno za ove mame".

Ona je najavila i da će osnovice za obračunavanje pomoći majkama sa visokim platama biti podignuta na više plata, a ne tri kao što sada zakon predviđa. 

"Broj prvorođenih beba se smanjuje za 1.000 iz godine u godinu, to znači da upravljanje migracijama, posebno mladih i roditelja mora biti fokus kojim će se baviti čitava Vlada", kazala je Đukić Dejanović. Prema njenim rečima preduzete mere kroz demografske indikatore ne pokazuju popravljanje, ali daju početne rezultate, te da je prošle godine rođeno 160 beba više nego prethodne godine.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara