FOTO: Pexels

Đukić Dejanović: Bespovratna sredstva na lokalu za mere populacione politike

FOTO: Pexels
Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović pozvala je rukovodstva gradova i opština u Srbiji da se do 7. marta prijave na Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za sufinansiranje mera populacione politike za 2019. godinu.

Ona je za Radio-televiziju Srbije rekla da lokalne samouprave u skladu sa svojom situacijom u domenu populacione politike treba da uvide prioritete, kao i da mogu zatražiti određene instrukcije kako bi njihova aplikacija bila konkurentnija.

Prema njenim rečima, ove godine aplikacije treba da, između ostalog, budu fokusirane na usklađivanju rada i roditeljstva, sredstva za mlade roditelje, obezbeđivanje domovima zdravlja opreme za rad na terenu kako bi ginekolozi mogli da odu do mame i bebe.

------------------------------------------------------------------------------------------------
PROČITAJTE JOŠ:
------------------------------------------------------------------------------------------------

"Dakle, princip ka mami i ka bebi", kazala je Đukić Dejanović.

Uslov za učešće na konkursu je da lokalne samouprave u svojim budžetima imaju predviđena sredstva za sprovođenje predloženih mera, da imaju telo ili osobu zaduženu za pitanja demografije i populacione politike, kao i da su predložene mere u skladu sa ciljevima i namenama ovog poziva

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara