Šarčević: Proverićemo sporni doktorat sina rektora Univerziteta u Kragujevcu

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da su "alarmirane" Agencija za borbu protv korupcije i Komisija za etička pitanja Univerziteta.

On je istakao da su te institucije obaveštene kako bi se rešilo pitanje spornog doktorata sina rektora Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nebojše Arsenijevića.

"Javno sam rekao šta mislim i pokrenuti su postupci, naloženo je inspekciji da se zadrži još na Univerzitetu i istraži šta još može..Država ni ja lično ne podržavamo takvo ponašsanje ni u moralnom ni u svakom drugom smislu", rekao je Šarčević za Pink TV. 

Resorni ministar smatra da je važno razumeti kako "funkcionišu stvari" te da je u sistemskim zakonima regulisano da Univerzitet ima autonomiju ali da nikada nije definisano u kojoj meri stepen autonomije prelazi u kršenje zakona. 

Kako je objasnio, Ministarstvo ima svoje inspektore, ali oni to ne ispravljaju, nego se problem najpre šalje Univerzitetu na rešavanje, pa ako se tamo ne reši, uključuje se Ministarstvo. 

On je podsetio da su alarmirane i Agencija za borbu protiv korupcije zbog nepotizma, a da je poslat dopis i Komisiji za etička pitanja Univerziteta. 

Mediji su ranije objavili da je rektor Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević namestio da njegov sin Aleksandar doktorira pre nego je završio studije, a potom ga i zaposlio na fakultetu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara