Šefovima najviše smetalo kašnjenje na posao zbog online škole

Pexels

Dve trećine roditelja u Srbiji  imalo je teškoće u ispunjavanju radnih zadataka zbog dece i njihove online nastave. Skoro tri četvrtine, odnosno preko 72 odsto navelo je da poslodavac nije imao razumevanja za činjenicu da su bili više uključeni u školske obaveze svoje dece, rezultati su treće ankete kojom Nova ekonomija istražuje posledice zdravstvene krize na obrazovanje.

ANKETA JE I DALJE OTVORENA I DOSTUPNA OVDE

Oko 31 odsto učesnika u anketi je prijavilo da su dobili fleksibilno radno vreme, što im je omogućilo da usaglase porodične i poslovne obaveze.

Svega 16,2 odsto ispitanika je navelo da je dobilo konkretnu podršku od svog poslodavca, pretežno tako što je omogućavao rad od kuće, da i van pauze telefoniraju i na taj način pomognu detetu ako je to moguće, ili dodatnim danima odmora.

"Dovoljno je bilo što ne zamera, valjda zato što i sam ima decu i iste probleme", jedan je od odgovora koji smo dobili.

Nastavnici dali "dvojku" za organizaciju nastave u pandemiji

S druge strane, oko 81 odsto roditelja navodi da nikakvih problema nisu imali sa svojim poslodavem zbog povećanih obaveza usled pandemije.

Oni koji su imali probleme pretežno navode da šefovi nisu imali razumevanja za kašnjenja na posao, u slučajevima kad su pomagali deci koja su premala da bi sami popunjavali zadatke putem računara, nagomilavanje onlajn posla, koji onda izaziva "svadju oko računara", kao i manjak volje da se organizuje rad od kuće.

Roditelji potrošili i do 500 evra za onlajn nastavu

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara