Škola trenutno najbezbednije mesto, tvrdi ministar prosvete

Foto: Pixabay

Nakon 16 dana nastave od 850 hiljada učenika u osnovnim i srednjim školama  od koronavirusa obolelo 20 odraslih 52 đaka, što je dobar rezultat kaže ministar Mladen Šarčević, prenosi N1.

"U Beogradu je od koronavirusa obolelo 16 učenika, od kojih su dva u Osnovnoj školi '20. oktobar'. Mi imamo od 1. septembra slučajeve koronavirusa u školama u Srbiji, sporadične, ali ovo je prvi put da imamo u jednoj grupi uzastopno dvoje učenika u školi '20. oktobar'", objasnio je Šarčević.

U osnovnim školama u Srbiji obolelo je 27 učenika.

Šarčević je naveo da u srednjim školama ima 25 pozitivnih učenika, uz napomenu da ima i obolelih nastavnika, spremačica i jedan direktor.

ŠARČEVIĆ: RODITELJI DA ODLUČE DA LI ĆE DETE U ŠKOLU ILI OSTAJE KOD KUĆE

Deca koja su pozitivna ići će onlajn, ali svaki dan škole je dobar, rekao je Šarčević.

"Na području Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga od koronavirusa trenutno su obolela tri učenika i to osnovac u Prokuplju i po jedan osnovac i gimnazijalac u Nišu", rekao je agenciji Beta načelnik Školske uprave u Nišu Dragan Gejo.

On je rekao da učenik iz Prokuplja i gimnazijalac iz Niša nisu ni pohađali nastavu ovih dana, jer su poštovali meru samoizolacije po povratku sa odmora, dok je osnovac iz Niša bio u školi.

"Odeljenje u kome je taj učenik išao na časove je po dogovoru sa roditeljima i lekarima Doma zdravlja prešlo na onlajn nastavu. Oni neće dolaziti u školu narednih 14 dana kako bi bili sigurni da neće doći do prenosa infekcije među drugom decom", objasnio je Gejo.

Prema njegovim rečima situacija je pod kontrolom, a broj obolelih učenika može se smatrati zanemarljivim s obzirom da je na području tri pomenuta okruga više od 20 hiljada osnovaca.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara