Špar proširio saradnju sa hrvatskim malim poljoprivrednicima

Foto: Pixabay

Trgovinski lanac Špar proširio je saradnju sa hrvatskim poljoprivrednicima koji zbog epidemije koronavirusa više ne mogu da prodaju proizvode na pijacama, javlja Poslovni.hr .

Špar je proširio saradnju sa novih 60 poljoprivrednih proizvođača i porodičnih gazdinstava.

 “U prvih nekoliko dana od malih proizvođača i OPG-ova (porodična poljoprivredna gazdinstva) otkupili smo salatu, pakovani paradajz, praziluk, blitvu, peršun, spanać, matovilac i rukolu te im osigurali plasman na police prodavnica Spar i Interspar”, saopštila je kompanija.

Preko više distributera, Špar otkupljuje i mladi luk sa više porodičnih gazdinstava. Neki proizvodi, kao što su pasulj, jabuke, beli luk, karfiol i brokoli, biće prodavani pod robnom markom “Vrtovi Hrvatske”.

Kako piše Večernji list, Špar je proširio pomoć malim proizvođačima i na otkup začinskih biljaka i sveća od porodičnih gazdinstava. Saradnja je ostvarena sa Proljoprivredno-cvećarskom zadrugom Varaždinski cvet, koja okuplja devet malih proizvođača, koji su najvećim delom porodična gazdinstva. 

U većim prodavnicama postali su dostupni ruzmarin, lavanda, muškatla i razne višegodišnje biljke. Među proizvođačima začinskog bilja sa kojima je Špar pokrenuo saradnju nalazi se i prvi proizvođač u Hrvatskoj sa eko-sertifikatom, i njihova roba će takođe biti prodavana pod markom “Vrtovi Hrvatske”. 

Špar je takođe počeo i sa otkupom sadnica voća, agruma, vinove loze, bobičastog voća i jagoda. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara